Момичета от Павликени спечелиха регионалния кръг на състезание по правопис на английски език Spelling Bee
Момичета от Павликени спечелиха регионалния кръг на състезание по правопис на английски език Spelling Bee / организатори

След дълга и оспорвана битка Ева Цанева от ОУ „Св. Климент Охридски” /Павликени/, Йорданка Ранкова от СОУ „Бачо Киро” /Павликени/ и Ирена Георгиева от СОУ „Васил Левски” /Севлиево/ спечелиха регионалния кръг от Четвъртото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee, който се проведе на 12 април във Велико Търново. Излъчените трима финалисти ще участват във финалния кръг от състезанието на 10 май 2014 г. в хотел „Хилтън” в София, когато ще се определи националният Spelling Bee шампион.

Регионални състезания се проведоха в същия ден в още осем града - Благоевград, Сливен, Варна, Враца, Пловдив, Русе, София и Стара Загора. В тях се включиха над 500 ученици от цялата страна.

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език.  Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности.

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие -КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България” и посолството на САЩ,  под патронажа на Министерството на образованието и науката.