Делото срещу Цветан Цветанов продължава преди евровота
Делото срещу Цветан Цветанов продължава преди евровота / снимки: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

Бившият шеф на ГДБОП Станимир Флоров и бившият министър на вътрешните работи от служебния кабинет Петя Първанова се явиха в съда като свидетели по едно от делата срещу Цветан Цветанов. В процеса той отговаря за длъжностно присвояване на 50 000 лв. от бюджета на МВР, които е пренасочил към бившия шеф на антимафиотите от Велико Търново Орлин Тодоров.

Причина заседанието да бъде отложено стана отсъствието на един от съдебните заседатели. Преди това да стане ясно обаче, направи впечатление, че Цветанов и Флоров дори не се поздравиха.

На метри един от друг двамата доскорошни шефове в МВР не демонстрираха обичайните си близки взаимоотношения, а вместо това Цветанов се консултираше с адвоката си докато пенсионираният му бивш колега търпеливо чакаше началото на заседанието без да разговаря с никого.

Съдът насрочи делото за 22 май.


Делото срещу Цветан Цветанов продължава преди евровота
netinfo

Първото дело, което стигна до съда от трите обвинения, които са повдигнати на настоящия зам.-председател на ГЕРБ е това за отказаните СРС-та, отново срещу бившия директор на РЗБОП Орлин Тодоров. По това дело прокуратурата обвинява бившия вътрешен министър, че той пренебрегвайки разрешенията, подписани от съдия е поставил собственоръчно резолюции „НЕ!!!” на шест искания за СРС-та. Делото тръгна от втория опит, след един фалстарт заради отвода на съдия Димитрина Ангелова, поискан от прокуратурата.

Прокуратурата внесе в съда и третото дело срещу Цветанов за незаконното послушване, съдът го върна, а от държавното обвинение заявиха, че ще се съобразят с указанията му. И от 4 април коригираният вече обвинителен акт по делото отново беше внесен в съда.

Делото срещу Цветан Цветанов продължава преди евровота
netinfo