Кристияна Кръстева е 4- та в Европа с отбора на България
Кристияна Кръстева е 4- та в Европа с отбора на България / Личен архив

Спортист №2 на Кюстендил за 2013 година, Кристияна Кръстева се класира 4- та, с отбора на България- девойки на Европейското първенство по скокове на батут, двоен минибатут и акробатична пътека / за мъже, жени, юноши и девойки /, което се проведе в гр. Гимараеш, Португалия. България взе участва със 17 спортисти във всички дисциплини, 3- ма съдии и 5- ма треньори.
Националната състезателка от Кюстендил, Кристияна Кръстева скача на голям батут при девойки до 17 години. За първи път България участва отборно в скоковете на батут при девойките, като отборът, в състав- Кристияна Кръстева, Христина Пенева, Симона Иванова и Ивет Атанасова, се класира за финалната надпревара. Българките постигнаха общ резултат от 141,860 т. и само шест стотни ги отделиха от бронзовия медал. Победител е Русия, следвана от Англия и домакините от Португалия.

Кристияна Кръстева е 4- та в Европа с отбора на България
netinfo

България имаше и финалисти в синхронните скокове при жените и при девойките. Симона Иванова и Христина Пенева заеха пето място в квалификациите при девойките с резултат 77.300 точки. Другата българска двойка - Кристияна Кръстева и Ивет Атанасова също попадна във финалната осмица, заемайки осмо място със 75,400 точки, но според регламента само един отбор от държава има право да скача на финал. Кристияна и Ивет оставиха след себе си над 14 синхрона от силни отбори като Англия, Германия, Дания, Чехия, Беларус,Украйна, Италия, Холандия, Испания, Гърция, Полша, Украйна и др.
"Състезателката ни от СК "Евротрамп" за първи път участва в Европейско първенство и мери сили с много по-големи от нея девойки, въпреки това тя е с шести резултат от целия състав на Националния отбор по батут. Много сме доволни от представянето й, както ние, така и от федерацията. Тя е истински боец. Гледаме напред, предстоят ни кръгове от Държавното първенство, подготовка за Световна купа в Швейцария, кръг от Световна купа в Беларус и Световно първенство в САЩ", коментира треньорът Асен Стоицов.

Кристияна Кръстева е 4- та в Европа с отбора на България
netinfo

"Много бе вълнуващо за мен и предизвикателство да участвам в Европейското първенство с отбора на девойките. Мисля, че се справих, но винаги може и по-добре. Щастлива съм, че получих съвети лично от първата олимпийска шампионка по батут Ирина Караваева, която е член на техническия комитет. В тренировъчната зала скачахме на батути от Олимпиадата в Лондон 2012. Дано това е добър знак за мен, вярвам, че предстоят много успехи, но трябва работа и да съм здрава", сподели Кристияна Кръстева, която от вчера отново е в тренировъчната зала.