Представители на стадион Варна избягаха от въпроси на съветници
Представители на стадион Варна избягаха от въпроси на съветници / Dariknews.bg, архив

Нито един представител на дружеството „Спортен комплекс – Варна” не присъстваше на днешното заседание на комисията по спорт и младежки дейности. След като на предходни заседания общинският съветник Ивайло Митковски поиска отчет и информация за свършеното до момента и бъдещето на стадион „Варна”, днес от дружеството трябваше да отговорят на въпросите на местните управници.

Това обаче така и не се случи, тъй като вчера от „Спортен комплекс – Варна” са информирали председателя на комисията Благомира Александрова, че няма кой да представи отчет. Причината е, че всички служители са заети и имат ангажименти в чужбина.

Последната информация относно строителството е от 28.10.2013 г. В писмо от изпълнителния директор на дружеството Марин Митев се обяснява, че до момента за изграждането на спортния комплекс са инвестирани над 17 млн.лв., като последните строително-ремонтни действия са били изместване на водопровод и реконструкция на кабелни линии. Председателят на ресорната комисия Благомира Александрова обеща, че на бъдещи заседания отново ще се повдигне въпросът за строежа на стадион „Варна” и ще се изиска становище от членовете на дружеството.

Съветниците взеха решение и за именуването на закрития басейн в комплекс „Приморски”. По предложение на кмета Иван Портних, съоръжението ще се казва басейн „Д-р Любен Лазаров”. Мотивите за избора на Портних са, че Лазаров е един от най-популярните и заслужили варненски плувци, опитен психолог и специалист, който е създал нов стил в плуването.

Директорът на общинската дирекция „Младежки дейности и спорт” Лилия Христова информира, че документацията за откриването на басейна е почти готова, като вече са направени тестове на съоръжението. „На финалната права сме и очакваме в най-кратки срокове да го открием”, обясни Христова.