Калина Балабанова подари детски кът на храм Свети Климент Охридски в Добрич
Калина Балабанова подари детски кът на храм Свети Климент Охридски в Добрич / ПП Атака

Народният представител от АТАКА Калина Балабанова продължи и тази седмица кампанията на българските националисти "Православна солидарност". Дни преди Възкресение Христово, депутатът дари средства, с които да бъде изграден детски кът в двора на параклиса "Свети Климент Охридски" в Добрич. Дарението на Балабанова е резултат от потърсена помощ от свещеника в храма Мирослав Енчев.

"Разбрах за вашата инициатива от свещеници от други храмове и манастири в страната, на които сте помагали и затова се обърнах към вас за помощ", заяви отец Мирослав. Той допълни, че църквата се издържа само от продажба на свещи и волни дарения и че с трудност се покриват всекидневните разходи.

Броени дни след като от църковното настоятелство на храм "Свети Климент Охридски" се обърнаха за помощ към партия АТАКА, депутатът Калина Балабанова подари детския кът, с който от храма се надяват да привлекат и по-малките към православната църква.

Калина Балабанова подари детски кът на храм "Свети Климент Охридски" в Добрич
netinfo

Калина Балабанова бе придружена и от общинските съветници на АТАКА в Добрич Десислава Димитрова и Атанас Атанасов, който е и координатор на патриотите в града. Местният лидер на АТАКА пое ангажимент да помогне на параклиса за неговото отопление.

Партия АТАКА ще продължи и занапред да подпомага православни храмове в цялата страна.