Атанаска Георгиева е направила самопризнания за убийството на детето
Атанаска Георгиева е направила самопризнания за убийството на детето / netinfo

Арестуваната за убийството на 8-годишното момиченце от Поморие, Атанаска Георгиева е направила пълни самопризнания в областната дирекция на Полицията в Бургас, научи Дарик. Тя остава в ареста. Административният ръководител на Окръжна прокуратура - Бургас Калина Чапкънова по-рано днес съобщи, че на задържаната са повдигнати обвинения за умишлено убийство.
43-годишната жена, която е живеела под наем над семейстовото на 8-годишната Александра Тодорова беше задържана на 11 април. Това стана след като под легло, в таванското помещение, което обитава беше открит трупът на детето, около 19.00 часа вчера.
Бащата на Александра, бизнесменът Веселин Тодоров подаде сигнал, че детето е изчезнало, след като на 10 април следобед то не се прибира след училище.
Ден по-късно за разпит бяха отведени други две жени. След претърсване на семен хотел „Лагун" в Поморие бяха разпитани съпругата на собственика Венелин Тошков - Северина и тъща му Светлана, но срещу тях обвинения не са повдигнати и те са освободени от полицията същата вечер.
Детето е било удушено с найлонова торбичка. Причините за убийството все още не са обявени официално от властите.
Родителите вече са прибрали тялото на дъщеря си от моргата в Бургас. Погребението на Александра Тодорова ще се състои утре в родния й град Поморие.