Какво, къде, кога в Стара Загора
Какво, къде, кога в Стара Загора / Dariknews.bg, архив

14 април (понеделник)

Изложба на Ваня Желева

Ваня Желева е юрист по професия. Работила е като юрисконсулт в Община - Стара Загора, юрисконсулт в ТЕЦ „Марица Изток 2" ЕАД и др.
Понастоящем работи като старши юрисконсулт в РДСП - Стара Загора.
От 2000 г. участва в над 12 изложби. Участва в Есените салони на Групата на старозагорските художници и във февруарските изложби на младите художници в града. На 27 ноември 2013 г. в София представя свои творби в изложба, организирана от Съюза на юристите в България съвместно с Нейчо Ивановски - юрист, художник и основател на Съюза на юрисконсултите в България.

През август 2013 г. участва в художественото оформление на картата на България в двора на Начално училище „Димитър Благоев" - Стара Загора, дело на инж. и скулптор Динко Динев и Сергей Ранчев от Института по механика към БАН - София.

Настоящата изложба, организирана от Съюза на юристите в България, е първата й самостоятелна изява.

17.30 ч., фоайе втори етаж, РБ „Захарий Княжески"

„Макс и Мориц" - опера за деца в две части. ПРЕМИЕРА

Този спектакъл е посветен на 50 години творческа дейност на проф.Александър Йосифов, автор на музиката. Режисьор е проф. Румен Нейков, диригент - Красимир Къшев, хореограф Алида Бонева сценография и костюми Антония Попова. В спектакъла участват и малките артисти от Балетна школа „Па Де Кре" с ръководител Кремена Костова. В главните роли се готвят два екипа солисти - Борис Тасков, Яна Стефанова-гост, Ивайло Йовчев, Мартин Иванов-гост, Иван Кабамитов, Август Методиев-гост, Нина Димитрова, Нели Нечева-гост, Богомил Русенов, Петър Янкулов, Георги Динев, Марк Фаулър, Теодор Петков, Денис Иванов-гост, Евгений Арабаджиев, Петър Янкулов. Допълнени и дописани в оперетата, пакостите на Макс и Мориц напомнят за времето, когато децата играеха навън, а не пред компютрите. Имаме и поуката, че може да си палав, но всичко трябва да си има мярка, а с мярката трябва много да се внимава.

10.30 ч. и 13.00 ч. , Оперен театър

15 април (вторник)

„Звезди на сцената" - празник на децата от социалните институции
15.00 ч., НЧ „ Св. Климент Охридски 1858"

„Отново заедно за Великден!" концерт организиран от Превантивно-информационния център по зависимости (ПИЦ) към Община Стара Загора. Концертът е предназначен за децата от различните етнически общности, за децата със специални образователни потребности и за малките възпитаници на Домовете за деца. Представители на Клуба на етносите, СНЦ „Руски клуб", Военен клуб - Стара Загора, Школата за фолклор на етносите към Центъра за наука, култура и изкуство ще разкажат за празнуването на Великден, ще представят характерни за различните етноси традиции и обичаи и всички ЗАЕДНО ще сътворят великденска украса и приказни шарени яйца за традиционното Великденско дърво.

Всички, които посетят Превантивно-информационния център по зависимости, ще имат възможността да се насладят на таланта на малките певци от Вокална група „Звънчета" с ръководител Даниела Димитрова, който ще започне от 18.00 часа в залата на Военен клуб - Стара Загора

Великденският празник за деца в неравностойно положение се организира по програма „Алтернативи на зависимите поведения от психоактивни вещества".
16.00 ч., залата на ПИЦ (ул. „Цар Иван Шишман" № 96)

Продукция на VІІІ - международна творческа лаборатория - финал на форума
19.00 ч., Куклен театър

„Швейк", спектакъл на театър „Българска армия", с участието на Герасим Георгиев и Валентин Танев
19.00 ч.,Дом на културата

16 април (сряда)

„Празнично настроение" - концерт на общински фолклорен ансамбъл „Загоре"
9.30 ч., ЦДГ № 31 „Слънце"

Изложба "БЪЛГАРСКОТО ВЪЗКРЕСЕНИЕ"
Изложбата включва гравюри, икони и църковна утвар от XIX в.
17:30 ч., Архитектурен комплекс "Музей на религиите"

Кънчо Пенев - изложба живопис
18.00 ч., зала „Байер"

„Любов и радост, и сълзи..." - книга на Димо и Ваня Бухчеви
18.00 ч., Художествена галерия

Музикално-поетичен рецитал „Великденски съзвучия"
Гостува живеещата в Австрия старозагорка Цвета Димитрова - композитор и пианист, носител на редица престижни музикални награди, с богата концертна дейност в Австрия. В сътворяването на магията на музиката и словото ще й партнират двама известни и обичани български поети - Иван Вълев от Пловдив и Таньо Клисуров от Стара Загора.
18:00 ч., зала, РБ "Захарий Княжески"

Великденски концерт с участието на възпитаници от Второ основно училище „П.Р.Славейков" в Стара Загора, солисти и хор на Държавна опера-Стара Загора. Преди концерта учениците от Второ основно училище „П.Р.Славейков" ще направят във фоайето на операта благотворителен базар със свои произведения.
18.30 ч., Оперен театър

„Албена" от Йордан Йовков
Постановка Ивалин Димитров
19.00 ч.,Драматичен театър

„Какво става", театрален спектакъл със специалното участие на Георги Мамалев
19.00 ч., Куклен театър

17 април (четвъртък)

Stabat Mater на Джоакино Росини.
В очакване на чудото на Възкресението ще чуем великата музиката върху средновековната поема на латински от 13 век Stabat Mater, разкриваща страданията на Майката Христова. Премиерата на произведението на Росини е на Велика събота през 1833 година в църквата „Сан Фелипе ел Реал" в Мадрид. Премиерата на пълната и окончателна версия на „Стабат Матер" е представена пред публика на 7 януари 1842 година в „Сал Вентадур" на Парижкият „Театр Италиен".
19.00 ч., Оперен театър

Великденски празници
20 април (неделя)

Празничен концерт на общински духов оркестър
10.00 ч., Парк „Пети октомври"

Празничен концерт на общински фолклорен ансамбъл „Загоре"
11.00 ч., площад пред сградата на Общината