Делян Пеевски номиниран за евродепутат и от ДПС-Варна
Делян Пеевски номиниран за евродепутат и от ДПС-Варна / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Делян Пеевски номиниран за евродепутат и от ДПС-Варна
71693
Делян Пеевски номиниран за евродепутат и от ДПС-Варна
  • Делян Пеевски номиниран за евродепутат и от ДПС-Варна

Варненската организация на ДПС също е издигнала Делян Пеевски за евродепутат. Предложението за кандидатурата му е дошло лично от нейния председател Ерджан Себайтин, съобщи самият той пред Дарик. Местата структура е гласувала общо 14 номинации, сред които са министърът на околната среда и водите Искра Михайлова, сегашните евродепутати Филиз Хюсменова, проф. Владко Панайотов и  Метин Казак, председателите на младежкото ДПС Илхан Кючюк и на младежката структура във Варна Неджиб Неджибов, зам.-министърът на отбраната Неджми Али, зам.-областният управител на Варна Мерткан Ибрямов и Алисе Хасанова.  

„Лично аз съм номинирал Делян Пеевски. В обществото има породена несправедливост към него като отношение. Аз не приемам това отношение и си е наша работа в ДПС кого ще номинираме. Никого не го засяга кого аз номинирам, Конституцията позволява на всеки човек да избира и да бъде избиран. Пеевски не е поставен под запрещение или нещо друго, за да няма право да бъде номиниран. Това не е провокация към никого, това не е назначение на държавна служба, това си е наша партийна номинация и никой не може да има отношение към този въпрос освен партията ДПС. На никого в ГЕРБ, в БСП или в другите партии  не сме казали кого да номинират. ДПС номинира Делян Пеевски за ДПС – който иска, да не гласува. Провокация идва от тези, които са против номинацията на Пеевски. Искат да го превърнат в някакъв код, чрез който да спечелят вътрешно партийни дивиденти”, коментира Ерджан Себайтин.

Според областния председател на ДПС във Варна никой в партията все още не е наясно как ще изглежда листата за евроизборите. Лютви Местан е предложил подредбата й да стане на открито за медиите заседание на Централното оперативно бюро. Идеята му обаче не била възприета от част от регионалните лидери, каза още Себайтин.

Още за номинацията на Делян Пеевски може да чуете от Ерджан Себайтин във звуковия файл.