Обезоръжиха пиян полицай на метри от столично училище
Обезоръжиха пиян полицай на метри от столично училище / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Пиян полицай, въоръжен с два пистолета и носещ бронежилетка, е бил обезвреден от колегите си на метри от училището и детската градина в столичния квартал Световрачане.

„Инцидентът е станал вчера около 17:30 часа. Няма пострадали, а полицейският служител Иван Страхилов е отведен в изтрезвителя", казаха пред БНТ от пресцентъра на СДВР.

Според очевидци полицаят вървял на зиг-заг по малката уличка, срещу която се намира основното училище в Световрачане. Те разказаха, че бил въоръжен с два пистолета, електрошокова палка, десантен нож и бронежилетка.

„Пияният полицай е паднал на метри преди училището и може би затова не се е случил по-сериозен инцидент. Може би многото алкохол не му е позволил да продължи пътя си", разказаха свидетели на случилото се.

Деца от близката площадка се обадили веднага на телефон 112, отишли и в близкия полицейски участък. Местният полицай обаче им казал, че няма белезници, за да го арестува и не може да направи нищо освен да докладва в СДВР. След минути на място пристигнали екипи на моторизираното звено СИГМА и няколко патрула. Въпреки опитите на колегите му да изземат оръжията, Страхилов отказвал да ги предаде. Наложило се да дойдат шефовете на столичната полиция. Най-накрая пияният полицай бил качен на дошлата линейка и откаран в изтрезвителя.

От СДВР обясниха по телефона, че за да бъде уволнен пияният Иван Страхилов първо трябва да приключи започналото дисциплинарно производство срещу него. Не коментираха обаче дали случаят ще бъде предаден на прокуратурата и дали Иван Страхилов ще понесе наказателна отговорност.