Ново сбиване между депутати в украинския парламент
Ново сбиване между депутати в украинския парламент / БГНЕС, архив

Депутати от комунистическата партия и от националистическата партия "Свобода" се сбиха на днешното заседание на украинския парламент, поради което председателят на Върховната рада Олександър Турчинов трябваше да обяви почивка.

Преди това лидерът на комунистите Петро Симоненко обвини от трибуната на парламента сегашните власти в "бездействие в югоизточната част" на страната. "Хората отдавна искат руският да бъде обявен за втори официален език и да бъдат изслушвани за социалните им проблеми. Властите обаче не ги слушат", подчерта Симоненко.

Той отбеляза също, че днешните управляващи окачествяват като сепаратисти участниците в митинги, които превзеха сградите на областните власти в Донецк, Харков и Луганск. А когато подобни събития станаха в Западна Украйна, депутати от "Свобода" заявяваха, че авторите са патриоти, посочва БГНЕС.

При тези негови думи депутати националисти отидоха до трибуната и започнаха да изтласкват Симоненко, а депутати комунисти му се притекоха на помощ и се стигна до бой, който продължи около 5 минути.

Избраници от другите партии успяха да разтърват биещите се и след почивката заседанието на Върховната Рада продължи.