Борисов: Интеграцията на ромите ще приключи, когато ром стане президент
Борисов: Интеграцията на ромите ще приключи, когато ром стане президент / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Борисов: Интеграцията на ромите ще приключи, когато ром стане президент
71590
Борисов: Интеграцията на ромите ще приключи, когато ром стане президент
  • Борисов: Интеграцията на ромите ще приключи, когато ром стане президент

Интеграцията на ромите ще приключи тогава, когато ром стане президент. Това обясни председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, който присъства в навечерието на международния ден на ромите на кръгла маса за интеграцията на етноса у нас. Борисов заяви, че се надява това да е последното му участие в подобни конференции и съвсем скоро интеграцията на ромите у нас да приключи.

Борисов прогнозира, че ако България изберем ром за президент, интеграцията на етноса ще е приключила:

„Кога ще приключи практически това мероприятие? Когато ако ром стане президент, премиер, министър или депутат, няма да е събитие, а ще е нещо напълно нормално. Тогава ще сме привършили и с тези конференции".

Борисов заговори и за библейските ценности и тяхното значение за интеграцията на ромите:

„Както е казано в Библията, „Без Господ нищо не можем да направим". Така че да помагаме, това е написано в Свещената книга. Аз много бих искал да присъствам, ако ни е дал Господ време, на последната конференция за „Интеграция на ромите". Докато я има думата „интеграция", това означава, че нещо не е наред. Работата и създаването на БВП е разковничето след това да се говори за повишаване на пенсии, заплати, социални мерки и всичко останало. Когато милион и половина работят, а останалите чакат помощи, няма шанс държавата да тръгне напред. В същото време млади, прави, хубави и умни, весели хора стоят без работа или са свикнали, че така им е обещано - да получават помощи".

Борисов отчете, че основната мярка за интеграция на ромите е образованието, което ще ги направи конкурентоспособни на пазара на труда.