Маратон на четенето започна в Горна Оряховица
Маратон на четенето започна в Горна Оряховица / снимка: Пресцентър/ Община Горна Оряховица

Общинската библиотека в Горна Оряховица се включва в националната кампания „Четяща България". В цялата страна традиционно маратонът се провеждан в дните около 23 април - Международен ден на книгата. В Горна Оряховица обаче той започва още с началото на месеца. Тази година акцентът ще падне върху творчеството на Петър Бобев - детски писател, роден преди век в Горна Оряховица.

Вчера в Деня на детската книга приказки на децата от ЦДГ „Ален мак" четоха представители на общинска администрация, които гостуваха в Общинската библиотека.

Познавателно състезание между ученици от шестите класове в областите история, география и математика, посветено на патронния празник на ОУ „Иван Вазов", ще се проведе на 17 април от 10.00 ч. На 22 април от 11.00 ч. публична лекция ще изнесе Атанас Коев, който ще говори за революционния и просветен деец Радко Радославов.

Ден по-късно в 11.00 ч. започва тържественото отбелязване на Международния ден на книгата и на 100 г. от рождението на Петър Бобев. На 24 април по същото време Общинската библиотека ще представи поезия за деца с автор Лина Марини. Стиховете й са обединени под мотото „Цъфтете, цветя на пролетта!".