Назначиха тройна психиатрична експертиза за майката на стрелеца от Лясковец
Назначиха тройна психиатрична експертиза за майката на стрелеца от Лясковец / DarikNews.bg

Горнооряховският районен съд постанови тройна психиатрична експертиза за майката на стрелеца от Лясковец Петко Петков, който на 14 март уби спецполиция Емил Шарков и рани трима негови колеги. Съдебното заседание бе образувано по искане на Районната прокуратура в Горна Оряховица за настаняване на 76-годишната жена в специализирано психиатрично заведение.

След резултатите от назначената психиатрична експертиза, съдът ще реши дали искането на прокуратурата е основателно, каза съдия Павлина Тонева, председател на съдебния състав по делото. Срещите с психиатрите и тестовете ще се състоят в специализиран кабинет, без да се налага постъпване в здравно заведение. Решението на горнооряховския съд подлежи на обжалване пред Окръжния съд във Велико Търново в тридневен срок.

Междувременно по-рано днес народните представители отхвърлиха предложение на ГЕРБ в седмичната програма да бъде включена точка за създаване на анкетна комисия, която да разследва всички факти и обстоятелства около операцията в Лясковец.

Спецакцията в Лясковец по неутрализирането на 53-годишния Петко Савов Петков се проведе рано сутринта на 14 март. При опит да бъде иззет незаконен боен арсенал от дома на Петков, мъжът откри огън по полицаите. В акцията бе прострелян смъртоносно Емил Шарков, а други трима негови колеги бяха ранени.