Как се намериха седем братя и сестри
Как се намериха седем братя и сестри / снимка: Нова телевизия

Седем братя и сестри се намериха след години, след като били разделени след раждането си

Отказът на държавата да даде информация на Пламен кои са неговите биологични родители, го кара той да тръгне сам да търси своето семейство. И успява. Оказва се,че неговите две сестри и брат, които са дадени за осиновяване, са приети в района на Шумен, където се намира и неговото биологично семейство.

„Всичко започна почти като на сън. От много години знаех, че родителите, при които съм израснал, не са мои родители. Липсваше физическата прилика. Но от уважение към тях, а и знаейки тези забрани в закона, не тръгнах да търся истинските си родители. След като те починаха, реших да поискам копие от акта си за раждане в общината и оттам тръгна всичко", обясни Пламен Василев в "Здравей, България" по Нова телевизия.

Първоначално Окръжният съд отказва да разкрие информация за осиновяването. След обжалване в Апелативния съд във Варна също среща отрицателен отговор. По щастливо стечение на обстоятелствата попада на информация относно фамилията си, която не е типичана за Шуменския регион. Впоследствие стига до родното си място. И открива, че има седем братя и сестри, разделени след раждането. Една от тях живее в Германия.

Как те разбират един за друг и тяхната реакция гледайте във видеото.

Източник: NovaNews.bg