Людмил Стойков: Не съм участвал в схемата по източване на пари от САПАРД
Людмил Стойков: Не съм участвал в схемата по източване на пари от САПАРД / netinfo

„Не съм участвал в абсолютно нищо по отношение на източването на пари по програма САПАРД”, това каза в предаването „Денят” на Дарик радио бизнесменът Людмил Стойков – един от българите, които прокуратурата обвини в източването на 7.5 милиона евро от европейската програма САПАРД, собственик на морския комплекс „Дюни” и на „Стомана Индъстри”.


Срещу мен няма абсолютно никакви доказателства, каза още Стойков и добави, че няма намерение да обвинява никого, защото според него е допусната голяма грешка, но тази грешка е поправима.

На въпрос защо прокуратурата го е посочила като „мозъка”на престъпната схема, Людмил Стойков отговори, че не знае на какво се базира това мнение на прокуратурата и добави:

„Все пак е водено едно дълбоко разследване заедно с швейцарски и немски служби за един дълъг период от време и доказателствата на тези служби показват само едно, че нямам нищо общо със случая.

Не е тайна, че бяхте част от инициативния комитет в Перник за издигането на Георги Първанов за втори президентски мандат. По време на десетдневната кампания срещу вас бяхте сочен за бизнесмена, близък до президента Първанов. Не мислите ли, че някой ще ви обвини, че сега сте на свобода заради политическите протекции, които имате?

Аз не се занимавам с политика. Ако бизнес сдружението, на което аз съм председател, е решило да подкрепи някой от кандидатите, аз също съм бил „за”, защото съм вътре в него. Що се касае до политически протекции – такива няма и няма да има, защото аз нямам нищо общо с нито една политическа сила. Ако Апелативният съд се е произнесъл, това е въпрос само на факти, които могат да бъдат проверени.