„Атака внесе в парламента проект за признаване на референдума в Крим
„Атака внесе в парламента проект за признаване на референдума в Крим / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
„Атака" внесе в парламента проект за признаване на референдума в Крим
71107
„Атака" внесе в парламента проект за признаване на референдума в Крим
  • „Атака" внесе в парламента проект за признаване на референдума в Крим

От „Атака" внесоха в парламента проект за решение за признаване на резултатите от проведения в Крим референдум.

„В Украйна беше извършен въоръжен преврат, с който властта завзеха фашистки, антисемитски и ксенофобски сили", пише в мотивите на националистите.

Според тях в страната цари безвластие и беззаконие, с които нелегитимната власт в Киев не е в състояние да се справи. От „Атака" предлагат също така решение против налагането на санкции от страна на ЕС по отношение на Руската федерация.

„Защо настояваме за това на извънредно свикване? Заради събитията, които стават в Украйна, и засягат също така Руската федерация и отношението на България. Призоваваме председателят на парламента г-н Миков да свика извънредно заседание в дните преди редовното заседание на 19 март. Т.е. може да свика по-късно днес или утре извънредното заседание с първа точка от дневния ред: Разглеждане на внесените декларации от парламентарните групи в 42-то Народно събрание относно ситуацията в Украйна. Има внесени такива декларации от ПГ на „Атака", ГЕРБ и Коалиция за България", уточни лидерът на националистите Волен Сидеро по време на извънредното парламентарно заседание.

По думите му от партията предлагат в дневния ред на евентуалното заседание да се включи и разглеждането на внесеното от „Атака" проекторешение относно проведения референдум в Крим.

„Смятаме, че трябва да се вземе ясна позиция и отношение от българската държава чрез най-висшата институция, да се вземе позиция относно проведения референдум. Като трета точка от дневния ред, който предлагаме, е разглеждането на проекторешение на „Атака" против налагането на санкции от страна на ЕС по отношение на Руската федерация, както и за неучастие на България в едни такива евентуални санкции", каза още Сидеров.