Полицията задържа майката на стрелеца от Лясковец
Полицията задържа майката на стрелеца от Лясковец / снимка: БГНЕС

Майката на 53-годишния Петко Савов Петков, който в петък сутрин уби барета и рани още трима униформени, е задържана с полицейска мярка за 24 часа. В момента прокуратурата води беседи с нея и прецезира какви точно и дали да й повдигне обвинение.

Причината за задържането на Стефка Савова е, че по време на спецакцията на МВР по обезвреждане на нейния син, тя се е опитвала да заблуди униформените, че синът й е починал, с цел те отново да щурмуват къщата. Това е можело да доведе и до още жертви с оглед на тежкото въоръжение, което Петков е имал в дома си.

Пенсионерката е прегледана от лекар и е в добро общо състояние. От разследването разказаха за Нова телевизия, че жената не съдейства особено много при разпитите и дава противоречиви показания.

Стрелецът все още е във Великотърновската болница, където е настанен в реанимация. След сутрешната визитация стана ясно, че състоянието му е стабилно и засега няма опасност от инфекции.

„Животът му все още е в опасност, но той има всички шансове, за да се оправи напълно”, заявиха лекуващите го медици.

По непотвърдена информация, тялото на убития полицай Емил Шарков е освободено от Съдебна медицина във Велико Търново след аутопсия и най-вероятно днес или утре той ще бъде погребан.

Полицаят Емил Шарков бе убит вчера при неутрализирането на 53-годишния Петко Савов, който откри огън при опита да бъде задържан. Други трима полицаи бяха ранени. Савов се барикадира в дома си и обсипа спецполицаите с куршуми. При акцията стрелецът също бе ранен.

Източник: NovaNews.bg