Директорът на училището в Лясковец: От 4 месеца получавам писма със заплахи от Савов
Директорът на училището в Лясковец: От 4 месеца получавам писма със заплахи от Савов / снимка: DarikNews.bg, Велико Търново
Директор - училище - Лясковец
71047
Директор - училище - Лясковец
  • Директор - училище - Лясковец

Четири писма със заплахи е изпратил Петко Савов до директора на училището в Лясковец Николай Кожухаров. Пред Дарик ръководителят на СОУ „Максим Райкович" заяви, че Савов е настоявал децата да не вдигат шум и да преминават през двора на училището, който граничи с дома му, под строй. В противен случай мъжът е заплашвал, че ще се саморазправи с тях, тъй като е ловец. Последният сигнал, който директорът на гимназията подава към полицията, става повод за образуване на досъдебно производство срещу 53-годишния лясковчанин.

На 20-и февруари тази година директорът Николай Кожухаров подава сигнал в полицията заради последното писмо, което Петко Савов изпраща до него. Савов пишел, че децата вдигали шум в двора на училището и той не можел да бъде спокоен с майка си вкъщи. Савов искал от Кожухаров децата да се движат под строй и да не вдигат шум. Кожухаров каза, че преди това мъжът е заплашвал децата с викове от терасата си и не е разговарял с него.

Директорът на училището заяви още, че до момента не е имал категорична информация, че мъжът, живеещ в съседство на училищния двор, има психични отклонения. Последните му действия обаче стават повод директорът да предприеме по-сериозни мерки. Агресивността на човека се е засилила и директорът на училището е подал сигнал в полицията. Към това действие го провокирало и изявлението на Савов в писмото, че е ловец, което означава, че може би има оръжие. Друга пряка заплаха към Кожухаров била, че ако директорът на училището не вземе мерки, Савов ще се саморазправи.

Кожухаров обясни, че след последния сигнал до полицията от края на февруари около училищния двор и къщата на Савов е имало непрекъснато полицейско присъствие, а децата са били предупредени да не доближават дома на 53- годишния мъж. За акцията от тази сутрин обаче ръководителят на училището не е бил предупреден и е разбирал за случващото се малко преди 7 часа, когато вече целият периметър в района на инцидента е отцепен, а четиримата полицаи простреляни.