Полицията предупреждава за нова схема за кражба на мобилни телефони
Полицията предупреждава за нова схема за кражба на мобилни телефони / netinfo

Зачестиха случаите на кражба на мобилни телефони по нова схема, предупреждават от Непознат заговаря набелязания гражданин/гражданка (най-често непълнолетен) и му иска мобилния телефон, за да се обади от него поради някаква важна причина. След като получи телефона, измамникът провежда разговор, понякога дори поставя собствена СИМ-карта, след което намира претекст да се отдалечи и да избяга с телефона на услужливия гражданин.

Уважаеми съграждани,

Полицията съветва, ако към вас  бъдат отправени подобни искания да не се доверявате, колкото и логично и убедително да  звучат!

Не давайте вашия телефон на непознати лица! 

Предупредете вашите близки, приятели и роднини, за да не станат жертва на подобни измами!

ОД на МВР Русе апелира към гражданите в активна възраст да обърнат внимание на младежите и децата в тяхното обкръжение за описаната схема на измама и да им обясняват как да реагират, ако се опитат да ги измамят!

ОД на МВР - Русе призовава да бъдете внимателни, да не се доверявате на случайни хора и да не им предоставяте ваши вещи. 

Ако станете жертва на измама или към вас (ваши вещи) бъде проявен интерес от лица по описаната схема, незабавно се обадете на тел. 112. Спешният телефон се избира безплатно от всички телефони.