Дете загина при взрив в Севлиево, сестра му е в тежко състояние в Пирогов
Дете загина при взрив в Севлиево, сестра му е в тежко състояние в Пирогов / Община Севлиево
Дете загина при взрив в Севлиево, къщата срината до основи
70905
Дете загина при взрив в Севлиево, къщата срината до основи
  • Дете загина при взрив в Севлиево, къщата срината до основи

За загиналото при взрив в Севлиево 11-годишно момче и по-голямата му сестра са се грижели близки. Според съседи това са техните баба, дядо и чичо, които обаче не живеят във взривената къща. Момичето и момчето са посещавали училище, съседи твърдят, че не е имало причина да се безпокоят за тях. Вероятно и други къщи са засегнати, освен срината и двете съседни.

Момичето, пострадало при взрива в Севлиево, е настанено в реанимацията на Клиниката по изгаряне на УМБАЛСМ „Пирогов".

Състоянието му е тежко. Детето е с 28% изгаряния в областта на главата, раменете, ръцете и горната част на тялото. Вдишало е и пушечни газове. След стабилизиране на състоянието му, ще бъде оперирано, съобщава пресцентърът на болницата.

11-годишното момче загинало при взрив снощи към 22.30 ч. в Севлиево. По-голямата му сестра е пострадала, тя е с 28% изгаряния. Децата живеели сами, техните родители работят в Белгия, казаха от пресцентъра на Община Севлиево. Това се е разбрало, след като на мястото са пристигнали кметът д-р Иван Иванов и негови заместници.

Децата не са се отоплявали на газ, но точно газ е причинил взрива. Бойлерът на жилището е бил здрав. Намерена е и празна газова бутилка.

Къщата е срината до основи. Засегнати са съседните сгради. В едната живее възрастна жена, която не е пострадала от инцидента, а собствениците на другата работят в чужбина - вероятно като родителите на пострадалите деца, също в Белгия.

Дете загина при взрив в Севлиево, сестра му е в тежко състояние в Пирогов
netinfo

От Община Севлиево вече търсят близки на загиналото момче и ранената му сестра. Тя ще бъде настанена при тях, след изписването от болницата. Търси се и връзка с родителите на двете деца.

Къщата се намира близо до ромския квартал на Севлиево Балабанца. В района има много семейства от този етнос.