Кит шамароса момиче в Мексико (ВИДЕО)
Кит шамароса момиче в Мексико (ВИДЕО) / sxc.hu

Младата Челси Крауфорд получи ранен подарък за рождения си ден. По време на екскурзия през почивните дни Челси получи шамар от кит.

Тя е студентка в канадски университет, а сега е в Мексико по програма на благотворителната фондация Live Different. Момичето преподава английски безплатно и е доброволец в редица социални дейности в мексиканския град Баха.

Заедно с приятели от фондацията тя отишла на екскурзия с лодка, за да види кит в естествената му среда. Китовете се приближили до лодката, привидно дружелюбни, пише БГНЕС. Част от туристите на лодката дори успели да ги докоснат.

"Тъкмо щяхме да си тръгваме и аз казах: "Ех, не успях да пипна кит". В този момент една опашка ме удари през лицето. Не беше в знак на агресия, те си играеха. Просто моето лице се оказа на пътя на неговата опашка", разказва Челси. "Опашката беше много кокалеста. Очаквах да е.... по-рибешка. Беше много твърда", допълва тя.

Освен спомена за шамара, китът оставил на момичето цицина на главата и посинено рамо. Тя сравни болката от удар с китова опашка с удар с баскетболна топка.