Ливърпул надви Суонзи в зрелище на Анфийлд
Ливърпул надви Суонзи в зрелище на Анфийлд / Gulliver/Getty Images

Отборът на Ливърпул продължи с добрата си форма във Висшата лига от началото на година и победи Суонзи с 4:3, за да се доближи на четири точки от лидера Челси.

Двубоят на "Анфийлд" започна отлично за домакините, като още в третата минута Даниел Стъридж откри резултата, а в 21-та Джордан Хендерсън удвои. "Лебедите" обаче не се предадоха и изравниха с два гол в рамите на четири минути, дело на Джонджо Шелви и Вилфред Бони. Мърсисайдци все пак се оттеглиха с преднина на почивката, след като Стъридж вкара втория си гол в мача в 36-та минута.

В началото на второто полувреме Мартин Шкъртел задържа Бони в наказателното поле и холандският нападател реализира отсъдената дузпа. "Червените" обаче имаха последната дума и Хендерсън оформи крайното 4:3 в 74-та минута. С този успех Ливърпул се доближи на четири точки от лидера Челси, докато Суонзи остава на 12-та позиция с 28 точки.

В другия следобеден мач Нюкасъл победи Астън Вила с гол на Лоик Реми в 93-та минута. Българският национал Александър Тонев остана на резервната скамейка през всички 90 минути. /БГНЕС