Маскирани и въоръжени задигнаха около 200 000 лв. от банков клон в столицата
Маскирани и въоръжени задигнаха около 200 000 лв. от банков клон в столицата / снимка: БГНЕС
Маскирани и въоръжени задигнаха около 200 000 от банков клон в столицата
70485
Маскирани и въоръжени задигнаха около 200 000 от банков клон в столицата
  • Маскирани и въоръжени задигнаха около 200 000 от банков клон в столицата

Четирима маскирани нападатели обраха банков клон в София и раниха охранител. Екшънът се разигра около 8.30 ч. тази сутрин в столичния кв. „Хаджи Димитър”.

От Първа инвестиционна банка обясниха за Дарик, че по първоначална информация откраднатата сума при обира е около 200 000 лв. Парите са били доставени в банковия офис непосредствено преди обира от инкасо автомобил.

При нападението е пострадал охранителят на банката, който незабавно е откаран в „Пирогов". В банката освен охранителя се е намирала и възрастна чистачка, която не е пострадала.

Малко преди 8.30 ч. тази сутрин нападателите нахлули в клона на ПИБ на ул. „Дончо Ватах” в кв. „Хаджи Димитър”. По това време офисът все още не е работел, а външната врата е била заключена. Маскираните мъже я разбили и нахлули вътре.

Пред Дарик една от живеещите в района жени разказа как само десет минути след обира се запътила към банката: „Пристигнах заедно с две момичета, които работят в банката, аз идвам, за да взема документ. В началото нищо не забелязах. Имаше много полицейски коли и полиция, линейка. Момичетата ахнаха и тогава забелязах, че нещо е станало. В линейката беше охранителят”.

Все още не е ясно дали охранителят на банковия клон е пострадал, защото се е съпротивлявал от нападателите. Той е откаран в „Пирогов” с 5 рани на главата, които са обработени и залепени. Мъжът е изписан от болницата около обяд.

Маскирани и въоръжени задигнаха около 200 000 лв от банков клон в столицата
netinfo

Междувременно районът на инцидента беше отцепен, а криминалистите извършиха оглед на мястото. В непосредствена близост до банковия клон се намира голям супермаркет и в района има солидно разположено видеонаблюдение, чиито записи по-късно могат да помогнат на разследващите.

Непосредствено преди нападението клонът е бил зареден от инкасо автомобил с около 200 000 лв. От Първа инвестиционна банка не потвърдиха за Дарик, че именно около 200 000 лв. е и липсващата сума. От банката подчертаха още, че парите са застраховани и няма да бъдат за сметка на вложителите. Работата по случая продължава, а от столичната полиция издирват извършителите на грабежа.

На 10 януари въоръжени мъже нахлуха в централата на МКБ Юнионбанк в столицата в района на „Пирогов”. Тогава въпреки подготовката си грабителите не успяха да отмъкнат нищо и опита за грабеж се оказа неуспешен.

Маскирани и въоръжени задигнаха около 200 000 лв от банков клон в столицата
netinfo