Блатер и Платини поздравиха Боби Михайлов за преизбирането му
Блатер и Платини поздравиха Боби Михайлов за преизбирането му / БГНЕС

Поздравителни писма от президентите на ФИФА Сеп Блатер и УЕФА Мишел Платини пристигнаха в Българския футболен съюз по повод преизбирането на Борислав Михайлов за президент на VII Конгрес миналата седмица, предава официалният сайт на БФС.

Освен от двамата най-големи шефове във футбола 51-годишният член на Изпълнителния комитет на УЕФА бе поздравен и от всички европейски футболни федерации.

"Това е недвусмислен вот на доверие към Вашите способности от футболната общност в България, така че ние гледаме напред към продължаването на нашето приятелство и добро взаимодействие в името на по-добро управление на футбола", се казва в писмото на Йозеф Блатер до Михайлов, публикувано в сайта на българската централа.

"Скъпи г-н президент, скъпи Бобо, с квалификациите за Евро 2016 във Франция пред теб се изправя ново предизвикателство. Френските футболни терени винаги са те приемали радушно в миналото... Надявам се, че това ще продължи за теб и сега като президент на Българския футболен съюз и ти ще може да видиш националния отбор на България да участва на финалите на първото европейско първенство с 24 отбора в историята!", пише Мишел Платини.

"Поздравявайки те отново за преизбирането ти за трети мандат, те уверявам още веднъж в моето дълбоко уважение и приятелство", завършва писмото на президента на УЕФА.