Бездомник стана милионер от лотария
Бездомник стана милионер от лотария / снимка: sxc.hu

Унгарски бездомник стана милионер благодарение на лотария, от която спечели над 600 милиона форинта (2 милиона евро), предаде Франс прес.

"Бях помолил Господ за малко пари, но не чак толкова!", възкликна Ласло Андрашек в интервю за частната телевизия РТЛ Клуб. "Исках нормален живот, нищо повече", добави 55-годишният мъж, който разказа, че вложил последните си пари в лотариен билет на гара Дьор (на 110 км западно от Будапеща) ден преди тиража през септември 2013 г.

Когато на другия ден научил, че билетът му съдържа печелившите числа, краката му се подкосили от изненада. Оттогава животът му се е променил - купил е къща за себе си
и жена си и отделно жилище за трите им деца. Помогнал е на братята си и си е купил скромна кола, която отишъл да вземе с колело.

Като пример за по-луксозна покупка той споменава голям телевизор с плосък екран за любимото си занимание - гледане на футболни мачове. "Мисля да направя още две неща - да посетя брат си в Канада и да основа фондация за оказване на помощ на алкохолици", добави бившият алкохолик, който уточни, че от пет години не пие.