Подписка  и във Варна в подкрепа на референдума по изборните въпроси
Подписка и във Варна в подкрепа на референдума по изборните въпроси / снимка: ГЕРБ Варна

ГЕРБ-Варна активно се включва в подкрепа на подписката за предложения от президента Росен Плевнелиев национален референдум по изборните въпроси. Подписи се събират във всички офиси на партийните структури в областта. Освен там, гражданите ще мога да се включат в подписката и в откритите 19 пункта на възлови места из петте района на града.

В район „Аспарухово" пунктове има пред супермаркет „Билла", пред централния вход на „Сити Център - Аспарухово", пред читалище „Просвета 1927" и на спирка „Център Аспарухово" на бул. „Народни будители".

В район „Владислав Варненчик" подписи се събират на пазар „Владиславово" и на пазар „Кайсиева градина".

В район „Младост" пунктове са предвидени във всички квартали: в кв. „Младост" /до супермаркет „Мартини", пред „Пикадили Младост" и на пазара на „Гюрлата"/, в кв. „Трошево" /до супермаркет CBA-Трошево/, в кв. „Възраждане" /до супермаркет „Карина"/ и в кв. „Победа" /до супермаркет „Макао"/.

В централния варненски район „Одесос" подписката стартира на пл. „Независимост", в градинката до кръстовището на булевардите „Сливница" и „Княз Борис I" /бившия „Севастопол"/ и на бул. „Владислав Варненчик" /срещу сградата на Районния съд/.

На територията на район „Приморски" подписи се събират на пл. „Съединение", на пазар „Чаталджа" /на ъгъла на улиците „Цар Асен" и „Печ"/, на ул. „Роза" /на ъгъла с ул. „Зеленика"/ и до подлеза на Базар „Левски".

В пунктовете ще събират подписи всеки ден от 10,00 до 19,00 ч. Кампанията ще продължи до края на следващата седмица.

Целта е българските граждани да заявят своето мнение относно мажоритарния вот, задължителното и електронното гласуване. Тези три възможности са отхвърлени чрез внесения от Мая Манолова и група народни представители нов Изборен кодекс, въпреки подкрепата, която получават сред широката общественост. Инициативният комитет, предприел подписката, си поставя за задача събирането на минимум 500 000 подписа до края на месеца, тъй като това ще направи допитването задължително и ще позволи то да се проведе паралелно с предстоящите евроизбори, обясняват от местната структура на опозиционната партия.