Петима души загинаха в катастрофа
Петима души загинаха в катастрофа / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Петима души са починали, а четирима са с опасност за живота след жестока катастрофа край село Добри дол, съобщиха от полицията в Монтана. Инцидентът е станал около 23.00 часа в сряда на третокласен път в посока от Монтана към ломското с. Добри дол.

30-годишен водач на микробус, с кърджалийска регистрация, се движил с несъобразена скорост на мокра настилка. На завой мъжът изгубил контрол над автомобила. Шофьорът навлязъл в насрещното и се блъснал във влекач с прикачено полуремарке "МАН".

При инцидента са починали петима от пътуващите в микробуса - водачът, двама мъже на по 49 и 75 г., и две жени на по 45 г.

Други четирима са ранени. Пострадалите са настанени в болницата в Лом в тежко състояние, с опасност за живота.

Общините Момчилград и Кирково обявяват еднодневен траур за загиналите си съграждани при тежката катастрофата тази сутрин край ломското село Добри дол, където загинаха трима от Кирково и двама от Момчилград. Това потвърдиха за Дарик кметовете Акиф Акиф и Сали Рамадан.

Близки на загиналите тази вечер заминават за Монтана, за да приберат телата на загиналите. Това ще стане със специализиран превоз, осигурен от общинските ръководства на Момчилград и Кирково, които се ангажират да подпомогнат финансово близките на загиналите, както и да поемат разходите за погребенията.

„Страшна трагедия. Много е тежко.Да заминеш на гурбет и да намериш смъртта си по пътя. Нямам думи", каза кметът на Кирково Сали Рамадан. Той получил уверение от полицията в Монтана, че към 13 часа на 14 февруари телата можело да бъдат освободени.

„Никой не е застрахован от подобна трагедия. 50 процента от хората в нашия край са по гурбет, принудени да изкарват хляба си по този начин", коментира пък кметът на Момчилград Акиф Акиф.

И двамата кметове поднасят най-искрени съболезнования на близките на загиналите.