Справката на МВР за посещенията на Пеевски е абсурдна, твърди Цветанов
Справката на МВР за посещенията на Пеевски е абсурдна, твърди Цветанов / БГНЕС
Справката на МВР за посещенията на Пеевски е абсурдна, твърди Цветанов
70329
Справката на МВР за посещенията на Пеевски е абсурдна, твърди Цветанов
  • Справката на МВР за посещенията на Пеевски е абсурдна, твърди Цветанов

Информацията, че по време на управлението на ГЕРБ медийният магнат Делян Пеевски 40 пъти е влизал за срещи в МВР, е невярна. Такова твърдение изрази бившият вътрешен министър Цветан Цветанов. Той нарече справката на МВР, която Пеевски оповести публично в сряда, абсурдна.

Цветанов призова доскоро оглавяваното от него министерство да посочи точните дати и часове на срещите, които Пеевски е провел в МВР.

„Нека да видим дните, часовете, след като се претендира, че има 40 срещи. Всяко едно влизане в Министерството винаги минава през регистрирането в съответните дневници. Справката не е вярна. Всички срещи, за които става въпрос, са проведени в МВР. Говорим за не повече от 7. Мога да ви кажа, че това е формата и начинът да преодолеем задкулисието, защото ако трябваше да има задкулисие, трябваше да ги провеждам някъде другаде, в някаква друга среда и в някаква друга атмосфера. Няма нещо, което да е било свързано с някакви интереси. Никога не съм бил в приятелски отношения. Разговарял съм с всички депутати, които са пожелали да се срещнат с мен", добави Цветанов.

Бившият вътрешен министър отново категорично отрече да е молил Пеевски да "разпъва чадър" над престъпни фигури.

Цветанов коментира и преписката срещу заместник главния прокурор Борислав Сарафов, за която преди дни сам изнесе информация в медиите. По думите му през 2012 г. той получил справка от ГДБОП за разработка срещу Сарафов. Още тогава лично я препратил към тогавашния главен прокурор Борис Велчев. Цветанов заяви, че ако някой иска да потули тази класифицирана информация, той не може да направи нищо.

Бившия вътрешен министър се яви на заседание от процеса, в който отговаря за възпрепятстване на правосъдието, но то бе отложено заради респираторно заболяване на адвоката му.