Световен шампион по щанги наруга прокурор, осъдиха го за хулиганство
Световен шампион по щанги наруга прокурор, осъдиха го за хулиганство / netinfo
Световен шампион по щанги наруга прокурор, осъдиха го за хулиганство
70324
Световен шампион по щанги наруга прокурор, осъдиха го за хулиганство
  • Световен шампион по щанги наруга прокурор, осъдиха го за хулиганство

Ефективна присъда за хулиганство получи четирикратният световен и европейски шампион по вдигане на тежести Ангел Генчев. Санкцията на мъжа от Търговище е наложена от Районен съд-Разград, все още не е влязла в сила, подлежи на обжалване пред Окръжния съд.

Инцидентът, заради който бившият щангист застана пред разградския съд, се е случил в друг съд – този в Исперих. 46-годишният Ангел Генчев е разследван за измама. Занимавал се с търговия на зърно, натоварил 2 ТИР-а с продукция на двама земеделци от района на Исперих, те обаче така и не видели парите си – общо 60 000 лв. Разследването за измама още е не приключило и не е влязло в съда – уточни шефът на Районна прокуратура – Исперих Сезгин Османов. На 27 декември 2012 г. колегата му Пенчо Минков поискал постоянна мярка „задържане под стража“ за Генчев. Заседанието се провело в Районен съд-Исперих, задържаният бурно възроптал срещу искането на прокурора, започнал да крещи, да го нагрубява и ругае. Наложила се намеса на съдебната охрана. Постоянната мярка била наложена и била в сила 4-5 месеца, въз основа на съдебния протокол обаче Ангел Генчев, известен и с прякора Чушката, станал подсъдим и за хулиганство.

Делото се гледа в Районен съд-Разград, тъй като исперихските магистрати си правят отводи.

В Разград преди дни Генчев е признат за виновен в извършване на непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост. Осъден е на 2 години и 6 месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим на изтърпяване.

Ангел Генчев има няколко ефективни присъди досега, по негови думи от интервю за национална медия лежал е в затвора общо около 11 години.