Станишев: Правителството работи все по-успешно и постига резултати
Станишев: Правителството работи все по-успешно и постига резултати / снимка: БГНЕС
Станишев: Правителството работи все по-успешно и постига резултати
70164
Станишев: Правителството работи все по-успешно и постига резултати
  • Станишев: Правителството работи все по-успешно и постига резултати

Формацията на президента Георги Първанов АБВ от самото си начало е замислена като политически проект, конкурентен на БСП. Това обвинение отправи лидерът на социалистите Сергей Станишев по време на заседанието на 48-ия Конгрес на партията.

Станишев похвали правителството като допълни, че хората вече почват да виждат първите резултати. Станишев посочи като основни приоритети пред страната индустриализацията, модернизацията и социална държава и не пропусна да напомни, че ГЕРБ не трябва да си връща властта.

„Нямам намерение да премълчавам случилото се през последните дни и седмици. Инициаторите на разделението, което преживяхме, изговориха много думи - и благи, за светлите има намерения, и жлъчни - към ръководството на БСП. Знам, че всеки един от нас дълбоко емоционално преживява случилото се. Бяхме изненадани от засада, бяхме ударени в гръб, знакови имена на левицата оглавиха нов проект и, по всичко личи, че на предстоящите избори ще се борят за гласовете на леви избиратели, в това число и за наша сметка. Време е обаче делегатите на Конгреса и цялата партия да знаят, че от самото си зачеване АБВ е замислено не като дискусионен форум за управленски идеи или инструмент за разширяване на политическо влияние и приобщаване, а като ясен политически проект, конкурентен на БСП”, заяви Станишев.

„Признавам, че до последно не вярвах, че това ще се случи. Може би е редно да кажа, че не ми се искаше да вярвам”, призна лидерът на социалистите.

„Знаете, че нашата протегната ръка, за която получих не малко упреци, увисна във въздуха. Било каквото било. Нека да затворим тази страница и да си гледаме нашата работа. щели да ни помагат да си увеличим избирателите - да им благодарим за тази мечешка услуга и повече да не се занимаваме с тях”, призова Станишев.

Над 670 делегати са регистрирани на заседанието на 48-я конгрес на БСП. Форумът започна с химните на България, Европа и социалистическия интернационал. Едновременно на видеостена бяха показвани кадри от Българи, Европа, традиционния събор на левицата на Бузлуджа.

Пред НДК група поддръжници на партията носеха плаката „БСП - да, АБВ – не” и „Контрапротестът подкрепя Станишев”. Сред гостите на заседанието е премиерът Пламен Орешарски, министри , 32-ма посланици, представители на дипломатическия корпус, коалиционни партньори. Председателят на ДПС Лютви Местан също е в първите редици на гостите на конгреса.