Съдът отказа да пусне на свобода биячите на Метин
Съдът отказа да пусне на свобода биячите на Метин / снимки: БГНЕС

Софийският градски съд реши биячите на 28-годишния Георги Димитров-Метин да останат в ареста. Той беше  пребит през ноември в центъра на София след като нападателите му го взели за бежанец. След инцидента Метин беше приет болница в кома

Джомо Младенов, Момчил Милков и Иво Тилков са обвинени в опит за предумишлено убийство от хулигански подбуди. Съдът прецени, че нападателите не са били предизвикани по никакъв начин. Тяхна кръв е била намерена по улицата и дрехите им. Биячите използвали метална палка при побоя и с нея нанасяли ударите.

Решението подлежи на обжалване пред Софийския апелативен съд.

Съдът отказа да пусне на свобода биячите на Метин
netinfo

Георги Димитров-Метин бе пребит на кръстовището на улиците „Пиротска” и „Цар Самуил” на 9 ноември м.г. към 20.00 ч. В хода на действията, в близост до мястото на престъплението, униформените задържаха двама от заподозрените - Иво Тилков (на 28 години) и Момчил Милчов (29 години). Извършен бе оглед на място, образувано бе досъдебно производство. На 11 ноември бяха задържани още двама души, участвали в нападението, един от които бе и Джоно Младенов.

Нападението над Метин бе поредното нападение с ксенофобски мотиви в София в последните седмици в рамките на вълната от насилие срещу емигранти и бежанци.