Борис Ячев начело на Предизборния щаб на патриотите
Борис Ячев начело на Предизборния щаб на патриотите / снимка: Дарик-Благоевград, Десислава Янкулова
Борис Ячев начело на Предизборния щаб на патриотите
70139
Борис Ячев начело на Предизборния щаб на патриотите
  • Борис Ячев начело на Предизборния щаб на патриотите


Председателят на "Национален идеал за единство" Борис Ячев застава начело на Предизборния щаб на Патриотичния съюз за предстоящия вот за европарламент.

Съпредседателите на НФСБ Валери Симеонов и Данчо Хаджиев, лидерът на НИЕ Борис Ячев, заместник-председателят на групата „Европа на свободата и демокрацията”-Слави Бинев, академик Григор Велев, който е начело на „Целокупна България”, и Георги Манев, председател на „Средна европейска класа” се събраха на изнесено заседание в Благоевград.

"България трябва да бъде поставена над всичко. Нашата кауза е България. С това ние сме по-различни от всички останали партии, които ще участват на евроизборите", каза Валери Симеонов.

"Амбицията, която си поставяме, е да преборим нашия основен опонент ДПС, за да не се държат като първа политическа сила в региона. За съжаление Благоевградска област е обхваната административно, политически и партийно от клещите на ДПС, които поради слабостта на БСП кадруват, уволняват, сменят, потискат, създават поводи за етническо  напрежение", заяви Борис Ячев. Той бе категоричен, че петте политически партии в Патриотичния съюз ще излъчат най-малко трима евродепутати, за да може в Европейския парламент да има повече българи патриоти.

Според Ячев досегашния евродепутат Слави Бинев е образец за всеки един от бъдещите представители в Европейския парламент.

„Тази кампания е изключително важна за българите. Защото в момента единствено чрез лостовете на европейските институции можем да се борим срещу политическите и икономически монополи в страната ни", заяви Слави Бинев.

Чуйте още от Борис Ячев в звуковия файл