Разкриха група, извършила серия от кражби
Разкриха група, извършила серия от кражби / Дарик - Враца

Група от 7 мъже е уличена в извършването на серия кражби в селата Сливовик и Медковец. Случаите са разкрити по време на специализирана полицейска операция "малки населени места". В акцията са участвали 6 служители на РУП Лом с 2 служебни автомобила. Разкрити са 5 криминални престъпления - 4 взломни и 1 домова кражба, извършени в селата Сливовик и Медковец.

В групата, която ги е извършила, участват мъже на възраст от 18 до 45 години от с. Медковец, криминално проявени и безработни. В дните от Коледа до момента в различно съучастие са извършили кражби от 4 къщи и един гараж, откъдето са отнели домашни вещи, ел. уреди, хранителни продукти, гориво, арматурно желязо и метални предмети. Досъдебни производства са образувани срещу Г.К./19 г./, Б.К./26 г./, И.Е./23 г./, П.А./44 г./, И.О/20 г./, Б.А./19 г./, Г.М./21 г./.

В Медковец групата е извършила 2 кражби - в дните 15/24.12.13 г. са счупени халки на катинари и е проникнато в къщата на 53-годишната П.Г., откъдето са откраднати ел. готварска печка "Миди", кухненска посуда, ел.мини бойлер "Дипломат", инструменти и други вещи. На 02.02.14 г. около 19,00 ч. е проникнато през незаключена входна врата в частен дом и откраднат моторен трион "Йонсерет", шведско производство. Моторният трион е намерен и върнат на собственика.

В село Сливовик са извършени 3 кражби - в дните от 15/27.12.13 г. е взломена входна врата на къщата на 60-годишния В.Й. и е извършена кражба на водна помпа, електрожен, 2 ел.мотора, 30 тръби/2цола/, арматурно желязо, телфер с товароподемност 5 тона и отпадъчно желязо. Отнетите вещи са предадени на пункт за изкупуване на черни и цветни метали в Лом и Монтана.

На 06/11.01.14 г. в с. Сливовик са взломени метална решетка и врата на гараж и са откраднати 200 литра нафта, двигателно масло и топче поцинкована тел. На 01/11.01.14 г. в с. Сливовик е взломена входна врата и е проникнато в частен дом на местна жителка, откъдето са отнети 4 ел.мотора, медна пръскачка, вентилаторна печка, вино, ракия, лук, картофи и двигателно масло. По случаите са иззети веществени доказателства и са разпитани свидетели. Работа продължава УП Медковец.