Атака няма да подкрепи вота на недоверие
Атака няма да подкрепи вота на недоверие / снимка: БГНЕС, архив
Атака няма да подкрепи вота на недоверие
70094
Атака няма да подкрепи вота на недоверие
  • Атака няма да подкрепи вота на недоверие

Атака" няма да подкрепи вота на недоверие на ГЕРБ в частта му за бежанската криза, въпреки че националистите поискаха оставката на вътрешния министър Цветлин Йовчев именни заради проблема с бежанците. Това заяви депутатът от „Атака" Магдалена Ташева.

„Не съм чела мотивите за този вот. Настояваме за оставка на Цветлин Йовчев, който не се справи с потока на ислямските пришълци. Имам информация, че Българската армия е била заставена да им готви манджа и да им сипва с черпаците - дотам унижиха Българската армия. Те очевидно за друго вече не стават. Естествено, че няма да го подкрепим, защото те разглеждат въпроса с бежанците с обратен знак. Те недоволстват, че това правителство не е предоставило достатъчно комфорт на бежанците. Колеги, замислете се - към 12 000 - 13 000 са вече официално, неофициално казват, че са около 20 000 бежанците у нас. Кой плаща тока, водата, храната поддръжката на 12 000 души", попита Ташева.

„Ние с нашата програма „Православна солидарност" попадаме на места, където българи, които са работили по 30-40 години за тази държава, създавали са брутен вътрешен продукт, има хора, които живеят в състояние на пауперизация, но българската държава не се грижи за тях. Тя им хвърля някаква пенсия от 75 лева. Роднините и семействата на главорезите от свободната сирийска армия, които нахлуват тук, между другото един от тях е бил председател на Шериатски съд в Северна Сирия, за тях България отделя по 1054 лева. Ако това не е държавна измяна, значи нищо на този свят не е", добави още Магдалена Ташева.