Местан ще съди Бойко Борисов заради твърдения за СРС-та
Местан ще съди Бойко Борисов заради твърдения за СРС-та / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

Лидерът на ДПС Лютви Местан заяви, че ще съди лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за твърденията, че му е донасяна информация от СРС-та.

„Имайте мяра в тези обвинения", каза председателят на ДПС Лютви Местан от парламентарната трибуна.

Повод за раздразнението на Местан даде изказване на заместник-председателя на ГЕРБ Красимир Велчев, че един от мониторите в залата на парламента е предназначен персонално за Лютви Местан.

В края на миналия месец лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че е организирано подслушване на най-високо ниво в партията от лидерите на БСП и ДПС Сергей Станишев и Лютви Местан.

Повод за обвинението му тогава стана информацията, която изнесе адвокатът на Цветан Цветанов - Менко Менков, че има данни за законно разрешение за използване на СРС-та срещу заместник-шефа на ГЕРБ.

„Приемаме, че съгласно закона определени служби, прокуратура, следствие са решили да направят подобно подслушване. Първо ни интересува какъв е критерият това да се направи. Защо се избра да се подслушва зам.-председателят на опозиционната партия. Защо през това време, задавам риторични въпроси, Местан, Цонев (бел. ред. Лютви Местан, Йордан Цонев) непрекъснато говорят, че ще излизат записи. Аз от всичките им изказвания знаят неща, който не би трябвало да знаят. Местан, Станишев и компания. Те не би трябвало да ги знаят, защото съм ги говорил само с Цветанов. Като например разказвал съм му разговори, които съм водил в Европейската народна партия, какво лошо", заяви тогава лидерът на ГЕРБ.