Общински съветници настояват за повишаване на сигурността в София
Общински съветници настояват за повишаване на сигурността в София / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Общински съветници настояват за повишаване на сигурността в София
69959
Общински съветници настояват за повишаване на сигурността в София
  • Общински съветници настояват за повишаване на сигурността в София

Общинските съветници от Синята коалиция в София обявиха, че ще настояват за повишаване на сигурността в София.

Сините в общинския съвет поискаха увеличаване на средствата за видеонаблюдение на всички училища и детски градини, както и на ключовите публични пространства в общината.

„Разделихме тези 31 предложения, които смятаме, че са важни в осем групи. Това са нови гаранции за сигурността на софиянци; увеличаване приходите в общинския бюджет; устойчиво развитие и подобряване качеството на живот в София; социална политика и спортни услуги; зелена система на София - паркове, площадни пространства и паметници; София - европейска столица на културата; и развитие на пазарите на София и градски дизайн. Преди 7 години по наше предложение Общинският съвет взе решение да се създадат публични регистри за всички обществени поръчки на общината за общинските структури и общинските търговски дружества. Това решение не е изпълнено и ние настояваме то да бъде изпълнено или да се работи по неговото изпълнение", обясни Вили Лилков от Столичния общински съвет.

Той уточни, че настояват и за това Столична община да разработи собствена стратегия за жилищната политика.

„Специално в оперативната програма на Общинския съвет ще предложим разработване на стратегия за жилищната политика, разработване на програма за строителство на защитени домове за възрастни и особено - увеличаване на броя на дневните центрове за лица с умствена недостатъчност. Столицата има много сериозен дефицит от такива заведения и в тази посока почти нищо не е направено в послесдните години, особено по отношение на защитените домове за възрастни хора", добави Лилков.