Рут Колева ще пее на живо по Би Би Си
Рут Колева ще пее на живо по Би Би Си / снимка: БГНЕС, архив

Рут Колева ще пее на живо по Би Би Си - Лондон. Песен на Рут се завъртя по Би Би Си 2, а водещият Робърт Елмс я покани за гост на 14 февруари, съобщават от екипа на певицата.

Малко преди албумът "Ruth" да бъде издаден по света, Рут Колева получи признание от двама водещи в различни програми на британското радио Би Би Си. Песента "Dissonant" от новия албум на Рут се завъртя в програмата на Би Би Си 2, в шоуто на Хюи Морган, познат на българската публика като фронтмен на Fun Lovin' Criminals.

Хюи пусна "Dissonant" в предаването си на 18 януари, наред с песни на Арета Франклин и Джос Стоун, пише БТА.

Лондонската програма на Би Би Си пък отправи покана към Рут за изпълнения на живо в предаването на култовия музикален журналист Робърт Елмс. Рут ще пее на живо в ефира на Би Би Си - Лондон на 14 февруари, като гост в 3-часовото предаване на Елмс.

Вторият студиен албум на Рут - "RUTH", ще бъде издаден на 20 февруари в САЩ, Европа и Азия.

"RUTH" вече беше представен у нас в края на 2013 г. Българските фенове на певицата ще имат възможността да я чуят и видят на живо в Sofia Live Club само два дни след световната премиера - на 22 февруари. С този концерт Рут ще представи новото си видео - към втория сингъл от албума, песента "Turn This Around".