Загиналият в кърджалийската фабрика не спазил правилата за техника на безопасност
Загиналият в кърджалийската фабрика не спазил правилата за техника на безопасност / netinfo

Мъжът, загинал при трудова злополука тази сутрин в кърджалийската фабрика за каучукови изделия за автомобили, не е спазил изискванията за техника на безопасност и това е предизвикало смъртта му. Той е влязъл в клетката, където се намира машината, в която по правило не е трябвало да влиза. Имал намерение да извърши някакъв ремонт, но роботът се е задействал и го е премазал.

Все още продължава проверката по случая, а подробности ще бъдат изнесени едва след като тя приключи, заяви директорът на Инспекцията по труда в Кърджали Юмер Юсеин. Все пак той потвърди, че мъжът се казва Еркан Халил, на 45 години е и е от Кърджали. Стана ясно, че от 10 дни е на работа във фирмата, а преди това е бил на гурбет в Испания.

Управителят на фирмата Метин Дениз също отказа подробности преди да се произнесат компетентните институции, но коментира лаконично, че в предприятието са взети всички предохранителни мерки, което били установили и самите проверяващи институции.

От прокуратурата в Кърджали съобщиха, че е образувано досъдебно производство по чл. 123, ал 1 за причиняване на смърт по незнание или небрежност. Предстои изготвянето на две експертизи – съдебно медицинска и съдебно-техническа и едва тогава прокуратурата ще може да се произнесе за причините за смъртта на 45-годишния Еркан.