ГЕРБ: Констатациите в доклада ще засилят вниманието към България
ГЕРБ: Констатациите в доклада ще засилят вниманието към България / снимка: БГНЕС, архив
ГЕРБ: Констатациите в доклада ще засилят вниманието към България
69677
ГЕРБ: Констатациите в доклада ще засилят вниманието към България
  • ГЕРБ: Констатациите в доклада ще засилят вниманието към България

От ГЕРБ оцениха доклада на ЕК за България като важен не само за кабинета „Орешарски", но и като оценка за работата на държавата.

„Няма как констатациите от доклада да не се трансформират като засилено внимание към България, харченето на европейски средства ще бъде гледано под лупа", коментира депутатът от ГЕРБ Томислав Дончев.

Според бившите управляващи, ГЕРБ си е взела поука от написаното в доклада, още преди той да е представен.

„Сигурно очаквате от нас да демонстрираме някакво политическо злорадство или хитрост - няма да направим нещо подобно. Докладът не е доклад по отношение на правителството „Орешарски", това е доклад по отношение на България. И аз, и вие живеем в България. По тази причина няма да си позволя да напомня, че все пак имаше периоди, когато имаше надежда това да е последният доклад на Европейската комисия. По тази причина няма да си позволя да четем едностранчиво от доклада пасажи, които ни устройват. Съветвам всички останали да направят същото - докладът трябва да бъде четен в неговата цялост и всеки - без значение на каква позиция е в момента, да си извади необходимите изводи. Това, което би могло да бъде коментирано като препоръка по отношение на нашето управление, ние сме го прочели внимателно и ако мога да отбележа със задоволство - по отношение на всички тези коментари и грешки, дефектите са отчетени, много преди докладът да бъде факт", каза още Дончев.