Изписаха от болница приятелката на Франсоа Оланд
Изписаха от болница приятелката на Франсоа Оланд / снимка: БГНЕС

Валери Трирвильор, партньорката на президента на Франция Франсоа Оланд, която влезе в болница със симптоми на нервно разстройство след съобщенията, че той й е изневерил, бе изписана, съобщи списание "Пари мач", за което тя работи.

Трирвильор беше хоспитализирана на 10 януари - в деня, в който се появиха публикации, че Оланд е поддържал тайна връзка с 41-годишната актриса Жюли Гайе. Френският лидер не опроверга съобщенията, а само поиска от журналистите да не се месят в личния му живот, припомня Франс прес, цитирана от БТА.

Трирвильор излезе от болницата в събота следобед и се отправи към официалната президентска резиденция в Лантерн във Версай, за да си почива, посочва "Пари мач". Канцеларията на президента отказа коментар.

Публикациите за аферата на Оланд с Гайе повдигнаха въпроса дали Трирвильор ще продължи да заема неофициалната позиция на "първа дама" и да придружава президента на държавните му визити.

Оланд отказва да съобщи дали продължава да живее съвместно с журналистката и обеща да изясни личното си положение преди държавната си визита в САЩ, насрочена за 11 февруари, припомня Франс прес.