Близо 400 човека от региона вече са декларирали доходите си
Близо 400 човека от региона вече са декларирали доходите си / dariknews.bg/ архив

За две седмици от старта на новата данъчна кампания, в Агенцията в Пловдив доходите си са обявили вече 385 жители от региона. 65 от тях са го направили по интернет с електронен подпис, което им дава възможност да намалят с 5% дължимия данък за довнасяне. Останалите 320 души са посетили НАП лично.

От Агенцията, вече са публикували на сайта си www.nap.bg Декларацията за облагане на доходите с баркод, която сама смята дължимия данък.

Подаването на декларация с баркод гарантира на клиентите на администрацията, че няма да допуснат технически грешки, тъй като дължимия данък се изчислява автоматично след попълване на приложенията за различните видове доход, уточняват от Агенцията.

Изпращането на декларация с баркот има още едно преимущество - по-бързото възстановяване на надвнесен данък. Това е така, защото не се налага допълнително обработване и сваляне на данните от тези декларациите ръчно, а вместо това информацията директно се прехвърля от формуляра след сканирането на баркода.

Електронният формуляр трябва да се изтегли на компютър и да се попълни в режим „офлайн“. Подаването на декларацията става с изпращане по пощата като писмо или на място в офисите на НАП по постоянен адрес на физическото лице.