Възрастен мъж се самозапали пред ТЕЛК в Пазарджик
Възрастен мъж се самозапали пред ТЕЛК в Пазарджик / dariknews.bg/архив

61-годишен мъж от Панагюрище се е самозапалил пред сградата на ТЕЛК в Пазарджик, съобщиха за Дарик от полицията. Инцидентът е станал този следобед, а сигналът е подаден от очевидци на инцидента в полицията и в местната пожарна. Тодор Атанасов се е самозапалил в ранния следобед днес в тоалетната на ТЕЛК в Пазарджик. По всяка вероятност запалителната течност, с която се е полял мъжът е спирт, като същият е използвал запалка, коментираха още от полицията. Хора, които са били в сградата са реагирали бързо и са го спасили. Пострадалият е прегледан в „Спешна помощ” към Областната болница. Той е с изгаряния І-ва степен, няма опасност за живота му, обгарянията засягат част от шията и лицето му.

От полицията не се ангажираха с конкретен отговор за причината за инцидента, но бяха категорични, че става въпрос за самозапалване.

 

Мъжът е регистриран в ТЕЛК с белодробно и сърдечно заболяване. Тодор Атанасов  е бил в Пазарджик, за да провери дали няма писмо за продължаване на решението му за ТЕЛК, след като явяване на комисия в Пловдив. Предишното решение на пациента е изтекло още през юни 2013-та и оттогава потърпевшият е без доходи.

Пожар изпепели покрива на училище в пазарджишкото село Говедаре през почивните дни. Огънят е възникнал от късо съединение при осветително тяло на фасадата на училището. Целият покрив на училището е изгорял. Унищожени са и ученически чинове, учителски дневници, прозорци и оборудване. Въпреки инцидента днес учениците се обучават, но са разделени на две смени. Очаква се средствата за ремонт да бъдат осигурени от общинския бюджет.