Ал. Нанков: Обвиненията срещу мен са пълна лъжа, линии №13 и 30 няма да се закриват
Ал. Нанков: Обвиненията срещу мен са пълна лъжа, линии №13 и 30 няма да се закриват / DarikNews.bg
Ал. Нанков: Обвиненията срещу мен са пълна лъжа, линии №13 и 30 няма да се закриват
69393
Ал. Нанков: Обвиненията срещу мен са пълна лъжа, линии №13 и 30 няма да се закриват
  • Ал. Нанков: Обвиненията срещу мен са пълна лъжа, линии №13 и 30 няма да се закриват

На нарочна пресконференция днес собственикът на фирма „Алекс ОК” Александър Нанков опроверга всички обвинения, отправени срещу него от друг превозвач - Пламен Атанасов, като ги определи за напълно безпочвени и лъжливи. През седмицата Атанасов обяви, че неговата автобусна фирма, поддържаща линии № 13 и 30, ще вози за ден безплатно пътници в знак на протест срещу провеждащия се конкурс за отдаване под наем на линии в старата столица. “По време на този протест превозвачът е манипулирал пътниците и е разпространявал невярна информация, че тези линии ще бъдат закрити. Това е пълна лъжа. Независимо кой превозвач ще поеме маршрутите по № 13 и 30, линиите няма да бъдат закрити”, заяви Александър Нанков, който е и общински съветник.

Освен това Пл. Атанасов предварително е обявил, че протестът му е в подкрепа на българското законодателство. В последствие обаче в самата подписка, събирана в автобусите, е записано, че тя е “протест срещу манипулациите на фирма “Алекс ОК” и с подкрепата на Община В. Търново”. Няма нищо лошо в действията му, но проявата трябва да бъде такава, каквото е обявена първоначално, каза Нанков.

Ал. Нанков: Обвиненията срещу мен са пълна лъжа, линии №13 и 30 няма да се закриват
netinfo

Шефът на "Алекс ОК" отново заяви, че не приема обвиненията на колегата си и спазва решението на съда. „Възползвал съм се от правото си и съм обжалвал процедурата от 2009 година. Има решение на Административния съд във Велико Търново от 30.07.2012г., потвърдено от върховната инстанция на 27.12.2012г., че аз съм неправилно отстранен от конкурса, а Атанасов – неправомерно допуснат. По отношение на изнесения пакет с техническо-икономическите показатели и обвинението в манипулация, не мисля, че ако правех манипулации с Общината, щях да допусна този пакет да липсва към датата на заседанието. Отделно на обсъждането на 07.01.2014 г. на Комисията по възлагането на конкурса бяхме запознати с писмото на Общината до прокуратурата, където най-общо се казва, че процедурата може да продължи”, подчерта превозвачът.

Аз нямам никакъв интерес да бавя конкурса, от това протакане е заинтересован друг превозвач, за да продължи да изпълнява въпросните линии, заяви Ал. Нанков. Той отхвърли и обвиненията, че е в конфликт на интереси, тъй като конкурсът е от 2009 г., а той е станал общински съветник през 2011-та. Освен това Нанков не е член на транспортна комисия, а на комисията по ТСУ към Общинския съвет. Когато местният парламент обсъжда транспортни въпроси, аз винаги си правя отвод, добави Александър Нанков. Той бе категоричен, че няма да се откаже и от подкрепата си за футболния отбор „Етър Велико Търново”.

Повече може да чуете в звуковия файл.

Нанков потвърди, че има временен договор за превоз и няма обяснение защо Атанасов продължава да вози пътници, след като той няма такъв. По думите му всеки превозвач сам трябва да следи документацията си и да изиска контракта, след като е изтекъл.

По казуса заместник-кметът на общината и председател на конкурсната комисия Снежана Данева обяви още през седмицата, че се следват указанията на Върховния административен съд. Комисията все още не е приключила работата си и не е излязла с протокол.