Германски съд намери крадец в Сеслав
Германски съд намери крадец в Сеслав / netinfo

Германски съд поиска изпълнение на своя присъда срещу крадец от кубратското село Сеслав. Производството по Закона за признаване, изпълнение и изпращане на решения за конфискация или отнемане и решения за налагане на финансови санкции е гледано от Окръжен съд – Разград в отсъствието на подсъдимия – 38-годишният Орхан Сюлейманов. За процеса му е назначен за служебен адвокат Стоян Дончев.

Според съда в немския град Лудвигсбург на 5 февруари миналата година Сюлейманов с още двама български граждани откраднали от търговски помещения в немска фирма в Лудвигсбург инструменти на стойност 43,45 евро. Немският съд още на 4 март 2013 г. е произнесъл своята санкция – глоба в размер на 150 евро и разноски по наказателното производство в размер на 63,50 евро. Мъжът от Сеслав платил 100 евро от задължението си, след което се прибрал в родината си, затова се наложило издирването му.

В началото на 2014 г. съдът в Разград обяви, че признава решението на магистратите от Германия и изпраща своето решение на органите на Националната агенция по приходите, които да съберат останалото задължение в левова равностойност от 221,99 лв.