Орешарски и Миков поздравиха Цветана Пиронкова за успеха й
Орешарски и Миков поздравиха Цветана Пиронкова за успеха й / снимка: БГНЕС

Премиерът Пламен Орешарски поздрави българската тенисистка Цветана Пиронкова, която спечели своята първа титла от турнир на Женската тенис асоциация. Това съобщи пресслужбата на Министерския съвет.

Постигнахте тази своя победа, като показахте характер и устрем за победа, надвивайки дори болката, отбелязва министър-председателят в поздравителния си адрес към българската тенисистка. Той изказва задоволството си от победите на най-високопоставената българска тенисистка и изразява убеденост, че именно младите българи са тези, на които дължим не само добрите перспективи за развитие на страната ни, но и защитата на доброто й име пред света.

Министър-председателят Орешарски изразява надежда, че силните игри и възходът на Пиронкова ще продължат и след тази вълшебна за нея седмица, в която тя записа осем поредни победи и спечели финала заслужено и със стил. Според премиера успехът ясно показва всеотдайния труд и успешната реализация на таланта на Цветана Пиронкова.

„Изключително съм горд да Ви поздравя, както и да споделя, че България се гордее с Вас”, пише още министър-председателят в поздравителния адрес. Той изразява своята увереност, че дядо Никола, на който Цветана Пиронкова посвети титлата си, би се гордял със своята внучка-шампион.

В заключение Пламен Орешарски пожелава на Цветана Пиронкова да се запази от контузии и да бъде здрава, да я съпътстват много късмет и много успехи по световните кортове.

„Вашият триумф, с който зарадвахте всички наши сънародници, е красноречив израз на силата на Вашия спортен дух”, написа и председателят на Народното събрание Михаил Миков в поздравителния адрес до тенисистката Цветана Пиронкова.

„С категоричния си успех в този престижен турнир Вие доказахте безспорните си качества на спортист от най-високо световно ниво. Сигурен съм, че тази победа ще бъде вдъхновяваща за завоюването на още много световни спортни върхове, към които сте се устремили. Вярвам във Вашата упоритост, във Вашето майсторство, във Вашата отдаденост на този красив спорт”, отбелязва Миков пожелава на Цветана Пиронкова здраве и още много подобни титли.

Министърът на младежта и спорта Мариана Георгиева изпрати поздравления до най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова, след като 26-годишната пловдивчанка спечели турнира в Сидни.

„Победата на Цвети в този турнир доказва безспорно, че е тенисистката, с която всеки от топ 100 в световната ранглиста трябва да се съобразява. Този старт е брилянтен за българското момиче. Нека 2014-а продължи да бъде силна година - в случая за Цвети, и на българския тенис също. Радостно е, че подготовката и е високо професионална и съобразена със стартиращия през следващата седмица първи турнир от Големия шлем - откритото първенство на Австралия”, посочва Георгиева.