Благотворителен концерт събира средства за 11-годишно момче
Благотворителен концерт събира средства за 11-годишно момче / www.sxc.hu
Благотворителен концерт събира средства за 11-годишно момче
69372
Благотворителен концерт събира средства за 11-годишно момче
  • Благотворителен концерт събира средства за 11-годишно момче

Благотворителен концерт за лечението на 11-годишния Любомир Еленков от София организират група ученици от великотърновското СОУ “Емилиян Станев”, съобщиха десетокласниците Симона Христова и Любомир Филипов. Концертът ще започне от 18,00 часа тази вечер в залата на читалище “Искра”. Билети няма да има, но препоръчителният вход ще бъде 3,00 лв. Ще има поставена специална урна, в която всеки ще може да дари средства, според възможностите си.

Благородната кауза на учениците е подкрепена от Ивайло Валачев, ученик в Спортното училище, студентът Мариан Димитров от НВУ “В. Левски”, домакините от читалище “Искра” и учителката Нина Минева. Специален гост на концерта ще бъде Руслан Мъйнов, а заедно с него ще се представят още танцов ансамбъл “Искра”, ”VTC” , танцовите състави “The Center”, “Virginia’s dance crew” и много ученици от СОУ “Ем. Станев”. Първите репетиции стартират от днес.

11-годишният Любчо страда от детска церебрална парализа и за предстояща терапия в Полша са необходими 12 500 лв. От тях 5500 евро ще струва рехабилитацията на момчето, а 1500 лв. са необходими за самолетните билети до Варшава. Миналата година лечението на Любчо е било осигурено със средства от Българската Коледа, но сега рехабилитацията трябва да се продължи, защото момчето има голям напредък.

Преди 11 години съдбата на Любомир Еленков трогна цяла България. Момчето се роди живо, след като бременната му майка и баща му бяха пометени по време на разходка от кола. Майката почина на път за болницата, но лекарите успяха да спасят бебето, което обаче се роди с увреждане. Бащата остана в кома 8 месеца и след това почина, без да разбере, че му се е родил син, разказаха десетокласниците Симона и Любомир. Те поясниха, че в момента Любчо живее при баба си и дядо си в София, но се очаква те да присъстват на концерта във Велико Търново. Учениците добавиха, че ще организират и втори концерт за Любомир Еленков, като датата все още се уточнява.

Чуйте Симона Христова и Любомир Филипов в звуковия файл.