Сидеров и спътниците му трябва да бъдат съдени като организирана престъпна група, смята Слави Бинев
Сидеров и спътниците му трябва да бъдат съдени като организирана престъпна група, смята Слави Бинев / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Сидеров и спътниците му трябва да бъдат съдени като организирана престъпна група, смята Слави Бинев
69323
Сидеров и спътниците му трябва да бъдат съдени като организирана престъпна група, смята Слави Бинев
  • Сидеров и спътниците му трябва да бъдат съдени като организирана престъпна група, смята Слави Бинев

Ако правителството мисли, че може да се спаси през Волен Сидеров, то ще грохне два пъти по-силно с него. Това заяви в интервю за Дарик евродепутатът Слави Бинев, който допълни, че в Европейския парламент вече подготвяли справки за цялата безнаказаност на лидера на „Атака" през последните години.

Според Бинев срещу Волен Сидеров и спътниците му в самолета от София за Варна трябва да се води дело срещу организирана престъпна група. „Не мога да си представя, че шеф на парламентарна група може да се държи като застаряващ гангстер, който ходи със шайка около себе си", коментира още евродепутатът.

В понеделник от „Атака" съобщиха, че Волен Сидеров е подал сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров срещу Слави Бинев, в който сигнал се оплаква от заканите за убийство, които Бинев му отправил в интервю по празниците. Евродепутатът обясни, че е реагирал на думи на Сидеров по адрес на семейството и децата му:

„Мен специално нищо не ме е озлобило. Единственото нещо, което ме озлоби е, че в един празник, като Коледа между опоненти може да се разменят неща, които могат да включват деца, близки и т.н. Това е нещо, към което всеки български баща би реагирал", заяви Бинев.

Аз казах, че когато става дума за лични неща, хората трябва да ги решават по старомодния начин - като джентълмени и един с друг като мъже, заяви Слави Бинев.

"Защото аз си го представях това да бъде нещо много готино. Той примерно излиза в бойно снаражение, трима-четирима от неговите депутати държат маса над главата му и аз го подритвам. Цялата тази работа може да бъде само клоунада. При това смятах, че ще има и страхотен медиен отзвук, тъй като ако наистина човек иска да го набие него, трябва да се нареди на опашка. Тук нещата са доста по-различни, тъй като става дума за организирана престъпна група. Тук става дума за шайка около него. Този човек, полицаят, не е бит от Волен Сидеров, той е бит от хора, които са се нахвърлили като банда разбойници върху тези хора. Тук делото, според мен, трябва да отиде на ОПГ - за организирана престъпна група. Трябва да бъдат свалени имунитети на абсолютно всички участници в това пошло дело. Да бъдат свалени имунитетите на тези, които имат такива, а на тези познати, които са играли ролята на охрана, да бъдат заключени на момента. Не знам и защо те още не са заключени", каза евродепутатър и допълни:

"Първият път можеш да кажеш, че сигурно е станала грешка и вероятно нещо са го нагласили. Вторият път можеш да кажеш: Абе, тая стюардеса сигурно е много възрастна. Тук стават много нещата. Прекалено много са нещата, за да може и най-влюбеният в него човек да разбере, че става дума за един измамник. Това ли е национализмът в България?! Как може човек да говори за национална сигурност, когато никога не е ходил войник?! Как може да говори за бизнес и за икономика, когато самият не е изкарал една стотинка през живота си и не е платил един данък, върху тези пари, които е изкарал. Това е пълна измама, това е варадерски национализъм", каза още Бинев.