Мъж опита да убие жена си като я запали
Мъж опита да убие жена си като я запали / Борислав Курдов, архив

56-годишен мъж от квартал „Бряг" на Търговище е направил опит да убие жената, с която живеел на съпружески начала, съобщиха от ОД на МВР в града.

Посегателството е станало в дома на мъжа. Той залял 49-годишната жена със запалителна течност и я запалил. В резултат на това тя е била приета в многопрофилната болница за активно лечение в Търговище с множество изгаряния и с опасност за живота. След първоначалните медицински интервенции, подпалената жена е била транспортирана в клиниката по изгаряния на Военноморската болница във Варна.

След проведените издирвателни и процесуално следствени действия, органите на реда установили извършителя и го задържали. Впоследствие с прокурорско постановление, арестът на 56-годишния мъж е удължен до 72 часа. Той е привлечен като обвиняем за извършено престъпление: „Убийство по начин или със средства, опасни за живота на мнозина, по особено мъчителен начин за убития или с особена жестокост" (чл. 116, ал. 1, т. 6 от НК). Разследването се извършва под ръководството на Окръжна прокуратура-Търговище.