Сидеров влязъл в словесен сблъсък в самолета с културното аташе на Франция
Сидеров влязъл в словесен сблъсък в самолета с културното аташе на Франция / Sofia photo agency, архив

Лидерът на „Атака" Волен Сидеров първоначално е влязъл в словесен сблъсък в самолета с културното аташе на Франция. Това съобщиха от прокуратурата на пресконференция относно инцидента снощи на Летище Варна.

По-късно е имало спречкване между депутати от "Атака" и пътници от самолета, пострадал е и полицай.

От прокуратурата обясниха, че са образувани две досъдебни производства срещу неизвестен извършител - за хулиганство и за нанасяне на лека телесна повреда, във връзка с инцидента на варненското летище. От прокуратурата не бяха категорични, че именно Сидеров е нанесъл ударите.

Всичко е започнало в самолета, където Сидеров се скарва с жена, която се е оказала аташе по културата в посолството на Франция у нас - Стефани дю Мартие, заявиха още от прокуратурата. Спорът продължил в автобуса, който отвежда пътниците до терминала, където млад мъж се опитал да предотврати разрастване на скандала със Сидеров. В резултат младежът е ударен в лицето. Разследването ще уточни дали полученият удар е от страна на Сидеров или някой друг.

След това се е намесил служител на реда, който също получил удар в лицето с юмрук, но успял да предотврати разрастване на боя.

Няма данни граждани да са провокирали инцидента, съобщиха още от прокуратурата.