Волен Сидеров се забърка в скандал на летище Варна
Волен Сидеров се забърка в скандал на летище Варна / снимка: БГНЕС, архив

На летище Варна между Волен Сидеров, който е бил там със свои приближени, е възникнал конфликт с други лица, съобщи БГНЕС. От летището потвърдиха за инцидента, но отказаха подробности.

Очаква се лидерът на „Атака” да присъства във вторник на митинг срещу областния управител на Варна. Самият областен управител Иван Великов ще даде пресконференция в 11.00 ч.

През 2010 г. лидерът на партия „Атака” Волен Сидеров беше арестуван на летището във Франкфурт заради скандал на борда на самолет на авиокомпания „Луфтханза”. Тогава Сидеров показа дипломатическия си паспорт и беше освободен. Първоначално той отричаше за случая, но по-късно се извини официално за поведението си.

От пресслужбата на полицията във Франкфурт тогава информираха, че Сидеров е бил пиян, вдигнал скандал и обидил на расистка основа екипажа на самолета.

След инцидента компанията определи лидера на „Атака” като „неуправляем пътник, смутил сериозно пасажери и екипажа на машината”. Седмица по-късно чрез посредничеството на българското посолство Волен Сидеров потърси връзка с лицата от екипажа на самолета, както и от полицията, които обиди и се извини.